Skip to content

Cartografie

ACT KAARTEN

 

INTERACTIEVE KINDER SPELLETJES

Urenlang speelplezier voor een ieder!

Spelenderwijs kennis opdoen over de rijke natuur en culturen van Suriname door leuke interactieve spelletjes te spelen op je PC, tablet of mobiel? Kies tussen een puzzel, een geheugenspel, een woordzoekspel, of kleur een leuk plaatje. Neem snel een kijkje en geniet van de leuke ACT kinderspelletjes!

Insert components of the ACT KIDS GAME website.

CLICK ON THE IMAGE “ACT’s grote Surinaamse kindernatuurspel” to be redirected to ACT KIDS GAME WEBSITE if not possible to insert the metrics of ACT KIDS GAME WEBSITE. http://games.act-suriname.org/

JUNIOR PARK RANGERS

We zoeken we naar de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat het prachtige Amazone-ecosysteem overleeft, lang nadat wij weg zijn. Wie zijn betere bewakers van de toekomst dan de kinderen die er wonen? Deze jongeren zullen de Amazone erven met alle schade die wij nu aanbrengen of met alles dat wij in staat zijn te beschermen. Hoe dan ook zullen ze een enorme verantwoordelijkheid moeten dragen voor de gezondheid van hun volk, hun bossen en de planeet.

Met financiering van Nature’s Path en de Tico Torres Foundation heeft ACT Suriname, Junior Park Rangers-handleidingen gemaakt in samenwerking met onze getrainde parkrangers. Deze boekjes leren kinderen over de lokale flora en fauna en belichten ook de basisprincipes van natuurbehoud en het verband tussen inheems landbeheer en het bos.

KINDERBOEKEN

ONLINE BESCHIKBAAR:

https://www.amazonteam.org/wp-content/uploads/2018/08/AmazonConservationTeam-JuniorParkRangersGuide.pdf

De leerling van de sjamaan is een prachtige manier om de klas te laten meeleven met de mensen in het regenwoud, hun kennis en hun passie. Het boek leest prettig en heeft kleurrijke illustraties. Het is ook beschikbaar op dvd (30 minuten) als onderdeel van de serie "Reading Rainbow". De dvd neemt kijkers mee naar het prachtige regenwoud.

Verhalen voor kinderen in het Trio en Wayana: